Elazığ İl Koordinatörlüğü

9. Başvuru Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


     İl Koordinatörlüğümüz toplantı salonunda Elazığ Valisi Sn. Erkaya YIRIK, Ak Parti Elazığ Milletvekili Sn. Metin BULUT, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Asilhan ARSLAN, İl Koordinatörümüz Sn. Sertaç YILMAZ ve basın mensuplarının katıldığı 9. Başvuru Çağrı Dönemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

     Program açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörümüz YILMAZ, 2012 yılından bu zamana kadar toplam yatırım tutarı yaklaşık 525 milyon TL olan 357 adet projeye 235 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini belirterek, destek verdiğimiz işletmelerde yaklaşık 2500 kişinin istihdam edildiğini söyledi. İl Koordinatörlüğümüzün her çağrı döneminde olduğu gibi 9. Başvuru Çağrı Döneminde de hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten İl Koordinatörümüz “İlimizin yaşadığı deprem ve bütün dünyayı etkileyen pandemiye rağmen vatandaşlarımızın ilgisi bizi oldukça mutlu etmiştir. Şüphesiz bu ilginin en büyük sebeplerinden birisi mesai arkadaşlarımızın ilçe ilçe, köy köy dolaşıp yatırımcıları doğru bilgilendirmesidir.  9. Başvuru Çağrı Döneminde toplam yatırım tutarı 141 milyon TL olan 96 adet projenin kabulünü gerçekleştirdik. Bu projelere uygun bulunduğu takdirde yaklaşık 83,5 milyon TL’yi hibe olarak ödeyeceğiz.” dedi.

     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Asilhan ARSLAN da TKDK desteklerinin önemine dikkat çekerek, “İlimiz bir tarım ve hayvancılık şehri, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü de bu yüksek potansiyelimizin her geçen gün istenilen seviyeye çıkması için çok güzel projelere imza atıyorlar.” diyerek İl Koordinatörlüğü personellerine teşekkür etti.

     “TKDK çok ciddi bir boşluğu doldurdu” diyerek söze başlayan Ak Parti Elazığ Milletvekili Sn. Metin BULUT ise konuşmasında, “bir yandan pandemi ile mücadele ederken bir yandan Elazığ genelinde depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz ve bunun yanı sıra büyümeye, üretmeye, kalkınmaya ve gelişmeye devam ediyoruz. İlimizin gerek su ürünleri yetiştiriciliğinde ki potansiyeli gerekse kırmızı ve beyaz et üretiminde ki potansiyeli oldukça fazla, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu da bu potansiyeli en etkili kullanan kurumların başında geliyor. Bu güne kadar yaklaşık 525 milyon TL’lik bir yatırıma imkân tanımış bir kurumdan bahsediyoruz.” İfadelerini kullandı.

     Elazığ Valisi Sn. Erkaya YIRIK ise Elazığ’da taş üstüne taş koymaya devam edeceklerini belirterek, Elazığ’ın yer altı ve yer üstü zenginliklerine sahip olan bir il olduğunu ve çalışkan insanlarımız olduğu sürece devletimizin de her zaman üreticinin yanında olacağını vurguladı.