Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ TKDK, 8. ÇAĞRI TANITIMLARINI İŞLETME ZİYARETLERİYLE SÜRDÜRÜYOR


        Elazığ TKDK, IPARD II 8. Çağrı programın kapsamında Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri ile ilgili tanıtımlar yapmak için işletme ziyaretlerini sürdürüyor.

         25 Kasım 2019 tarihinde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) tedbiri kapsamında Sekizinci Çağrı İlanı kapsamında bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler ziyaret edildi.

         İl Koordinatörümüz Sertaç Yılmaz ve İletişim Uzmanı tarafından ziyaret edilen işletmelere bilgilendirmede bulunuldu. Ziyaret kapsamında Elazığ İli Süt Üreticileri Birliği, Kırmızı et ürünleri parçalama ve işleme sektöründe faaliyet gösteren, daha önceden de TKDK tarafından desteklenmiş AKBULUT Et Ürünleri Şirketi, sebze meyve depolama paketleme alanında TKDK tarafından desteklenen ÖZ Sebze- Meyve Paketleme Depolama ve yine süt ürünleri işleme alanında TKDK tarafından desteklenmiş AYTAD Gıda ziyaret edildi.  İşletme ziyaretinde konuşan İl Koordinatörü Yılmaz şunları ifade etti :” Kurumumuz Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar alanından çağrı ilanına çıkmış bulunmaktadır. Hali hazırda TKDK’dan 103 sektöründe destek almış ya da bu sektörde önceden faal olan yatırımcılarımızı yerinde ziyaret ediyoruz. Bu alanda ki yatırımlar daha çok tarımsal sanayiye yönelik yatırımlar olup sayıca daha net oldukları için ziyaret etmemiz, işletmeyi yerinde görüp konuşmamız daha sağlıklı bir tanıtım ortamını oluşturuyor. TKDK’nın en önemli amacı Elazığ ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunan yatırımların faaliyete geçmesini sağlamaktır. Bu sektörde yapılacak yatırımlar 3 milyon Avroya kadar desteklenebilecek yatırımlardır. Dolayısıyla eş değerde istihdama da katkı sunmaktadır. Gerek işletmelerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için GES projesi sunacak olanlar, gerekse işletmelerinin makine ekipman ihtiyacına yönelik proje sunmayı düşünen yatırımcılarımızın 2-31 Ocak tarihleri içerisinde kurumuza projelerini sunmalarını bekliyoruz. Biz, her çağrı döneminde olduğu gibi bu çağrı döneminde de 50 milyon Avroluk bütçenin en üst derecede Elazığ tarımsal sanayisinde bacası tüten yatırımlara dönüşmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Umarım ki yatırımcılarımız da yatırım noktasında cesaretli ve fırsatçı girişimcilikleriyle taçlandıracaktır. Doğru yatırımcı, fırsatları üretime ve istihdama çevirmelidir” dedi.

Yatırımcılar, İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.