Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ TKDK, YURT DIŞINDAN YATIRIMCI ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR


        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü Elazığ’a kazandırdığı yatırımlar ile yurt dışı yatırımcılarının da iştahını kabartıyor. IPARD II 5. Çağrı kapsamında sözleşmesini imzalayan Hüseyin Ali Derin memleketimde yatırım yapacağım için heyecanlıyım dedi.

        İl Koordinatörlüğü binasında kanatlı eti üretimi sektöründe sözleşme imzaladıklarını belirten İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz şunları ifade etti: “ Bu dönemde yurt dışından yatırımcı kazanmak kolay değil ancak Elazığ TKDK yatırımcı dostu olduğu için hemen hemen her dönem oluyor. TKDK hibelerinin yurt dışında bolca konuşulmasından dolayı Hüseyin Ali Derin Bey gibi yatırım yapma gönüllüsü arkadaşlarımızın girişimlerine katkı sunma mutluluğunu bizler de yaşıyoruz. Bu yatırımımız Karakoçan İlçemizde olacak olup uygun harcama tutarı yaklaşık 2 milyon TL ve bunun yüzde 50 si hibedir. Bundan sonraki çağrılarımızda yurt dışı yatırımcılarımızın sayıca artacağını düşünüyorum. Girişimciliğinden dolayı Hüseyin Ali Bey’i tebrik ediyorum, hayırlı olsun” dedi.

       Sözleşmesi imzalanan kanatlı eti üreticisi Hüseyin Ali Derin “ Bilgi amaçlı Elazığ TKDK ya geldiğimde kurumun ne kadar ciddi olduğunu fark etmiştim. Bu ciddiyet bana güven vermişti. Bu gün de sözleşmemizi imzaladık. İnşallah taahhüt ettiğimiz süre içerisinde standartlara uygun işletmemizi faaliyete geçireceğiz. Yurt dışında ki arkadaşlarımı da Elazığ’a yatırım yapmaya davet ediyorum. İl Koordinatörüme ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.