Elazığ İl Koordinatörlüğü

İL KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZDE 5. ÇAĞRI TOPLU SÖZLEŞME İMZALAMA TÖRENİ


        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda, Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla 5. Çağrı toplu sözleşme imzalama töreni düzenlendi.

        TKDK toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, yatırımcılar ve kurum uzmanları katıldı. TKDK'nın çok verimli çalışmalara imza attığını ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, “TKDK şimdiye kadar 220 Milyon lira hibe desteği vermiş. Ciddi bir rakam. Bu da 380 milyon liralık yatırıma tekabül ediyor. Elazığ TKDK İl Koordinatörlüğü Türkiye'de destek sağlayan iller arasında da sürekli ilk sıralarda olmuş bir kurumumuz. Bu gün sözleşmesini imzalayacağımız 14 projenin yatırım tutarı yaklaşık 19,5 milyon TL, yatırım sonunda verilecek hibe tutarı yaklaşık 10,5 milyon TL dir. Çiftçimize, üreticimize ve diğer sektörlere ciddi katkı vermiş bir kurumumuz. Buradaki hedefimiz üreticinin üretmesidir. TKDK ve diğer kurumlarımızın sağladığı destekler ile devletimiz, üreticinin daha çok katma değerli ürünler üretilmesini hedefliyor. Birincil üretimden daha ziyade ikincil üretime geçip gerek et gerek süt gerekse gıda sektöründe yapılacak katma değerli ürünlerin gelişmesi, markalaşması hem Türkiye hem de dünya piyasasına çıkarak daha başarılı olması için güzel destekler var” ifadelerini kullandı.

        Elazığ'ın hayvancılıkta ihracat noktasında son derece başarılı olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, “ Şu an bunu il olarak, vizyon ve stratejik olarak yine merkeze almış durumdayız. Kısmi sıkıntılar olsa dahi inşallah hem kurulacak ihtisas organize besicilik ve benzeri alt yapılarla hem de birliklerimizin, çiftçi, üreticilerimizin güzel çalışmaları var. Yerli ve yabancı yatırımcılarla bu sektörü, sadece bu bölgede değil Türkiye'de cazibe ve önde sektörlerden biri haline gelmiş ve en üst düzeye çıkmış bir il haline getirmek için çalışmalarımız var. Elazığ’ın hayvancılık alt yapısına ve diğer yatırım alanlarına TKDK çok ciddi katkılar sunmaktadır. Bu başarılı çalışmalarından dolayı İl Koordinatörü Sertaç Bey’i ve kurum personelini ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

        Konuşmaların ardından yatırımcılara sözleşme dosyaları teslim edilip fotoğraf çektirildi.