Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK, 5. ÇAĞRI DÖNEMİNİN İLK SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI!


Elazığ TKDK İl Koordinatörlüğü’nde, IPARD II programının 5. Çağrısının ilk sözleşmesi imzalandı. 14 projeden biri olan küçükbaş besi yetiştiriciliği tesisinin faaliyete geçmesi için bir an önce yapımına başlanacak.

5. Çağrı I. Grup sözleşme imzalayacak 79 projeden 14 tanesi Elazığ TKDK tarafından kabul edilen projeler olup bu projelerin bir an önce yatırıma başlamaları için İl Koordinatörlüğü’nde sözleşmeler imzalanmaya başlandı. Kenan Yıldırım’a ait projenin sözleşmesinin imzalanmasında konuşan İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz şunları ifade etti: “Bu gün IPARD II 5. Çağrı programının ilk sözleşmesini imzaladık. Kurban bayramında Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli yatırımcılara verdiği bayram müjdesinde, 63 milyon TL yatırım değeri olan 79 adet projenin sözleme imzalama hakkı elde etiğini ifade etmişti. Bu projelerin 14 tanesinin Elazığ’a ait olması hem Elazığ TKDK personeline hem de Elazığlı yatırımcılarımıza da müjde olmuştu” dedi.

“DİĞER PROJELERİMİZİ DE İMZALAMAK İÇİN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ”

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Bu 14 projenin yatırım değeri yaklaşık 20 milyon TL olup, hibe tutarı yaklaşık 11 milyon TL dir. Bizler de İl Koordinatörlüğü olarak hiç vakit kaybetmeden yatırımların bir an önce başlaması için yatırımcılarımızı sözleşme imzalamaya davet ediyoruz. Bu yatırımcılarımızdan birisi çocukluğundan beri küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan Kenan Yıldırım Beyindir. Diğer projelerimizle de bir an önce sözleşme imzalanması için hazırlıklarımız aralıksız devam ediyor. TKDK olarak bu güne kadar Elazığ’da hayvancılık işletmelerinin kurulumunda çok ciddi destekler sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Sadece kendi yaşam alanlarımızı modernize etmekle kalmayıp, etinden, sütünden ve yününden faydalandığımız hayvanlarımızın en iyi şartlarda yaşayabilmeleri için AB hayvan refahına uygun işletmelerin faaliyete geçmesi için yatırımcıya hibe sağlıyoruz. TKDK destekleriyle kurulan işletmelerde kaliteli süt ve et üretimi ile birlikte yatırımcı daha fazla kazanma şansına sahip oluyor. İnşallah Kenan Bey de bu yatırımını bir an önce tamamlayarak Elazığ’ın ve Ülkenin hayvancılık ekonomisine güç katacaktır. Elazığ TKDK olarak bütün yatırımcılarımızın yanında olduğumuz gibi her zaman Kenan Bey’i de sahada ziyaret etmeye devam edeceğiz. Sözleşmesi hayırlı uğurlu olsun “dedi.

“MODERN BİR İŞLETME KURACAĞIZ!”

Küçükbaş besi yetiştiriciliği yapan Kenan Yıldırım “Biz atalarımızdan beri küçükbaş hayvancılık faaliyeti yapıyoruz. Türkiye’nin küçükbaş et ihtiyacına önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Kış mevsiminde düzenli bir işletmemiz olmadığı için hem biz hem de hayvanlarımız ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz. Olumsuz yaşam alanlarından dolayı çok ciddi sayıda hayvanımız telef olabiliyor. İnşallah Elazığ TKDK’nın desteği ile beraber modern bir işletme kurup burada daha kazançlı ve kaliteli et üretimine devam edeceğiz. Benden önce de akrabalarım TKDK’dan destek almıştı. Onların da beni yönlendirmesiyle beraber kuruma proje sundum. Burada ki uzman arkadaşlarımızın ve Koordinatörümüzün desteğini sürekli hissediyorum. İl Koordinatörü Sertaç Bey’e ve tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.