Elazığ İl Koordinatörlüğü

PALU GÖKDERE VE BASKİL’DE KIRSALDA YAPILABİLECEK TKDK YATIRIMLARI KONUŞULDU


        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü Palu Gökdere’de 6. Çağrı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya TKDK İletişim Uzmanı Yakup Demir, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Su Ürünleri Mühendisi Rasim İşgör, Atik ve Gökdere muhtarları ve Gökdere bölgesinden ikamet eden köylüler katıldı.

        Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri ile ilgili bilgilendirme yapan İletişim Uzmanı Yakup Demir: “ 6. Çağrıda yapılan desteklemeler tamamıyla kırsalı canlandırmaya yöneliktir. Gökdere Köyü bu bölgenin en büyük ve en eski yerleşimlerindendir. Buralarda bölgenin ihtiyacını karşılayan bilhassa zanaatkârlık alanında çok iyi imalathaneler var olmuştur. Bölgenin yoğun göç vermesinden sonra üretim azaldığı için bağlı diğer alanlarda da işletmecilik anlamını yitirmiştir. Biz TKDK olarak tekrardan kırsalı daha yaşanır bir hale getirmek için doğal ve temiz havada şehir imkânlarını bölge sakinlerinin hizmetine kazandırmak için proje desteklemeleri yapıyoruz.

        6. Çağrı kırsalda yatırım yapmak isteyen insanlar için büyük şans. Yanı başınızda Beyhan Barajı var ister kırsal turizm, ister su ürünleri yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Yine zanaatkârlık ve katma değerli ürünler üretirseniz Elazığ merkez dahil istediğiniz yerde satış standı kurabilirsiniz. Yine bu bölge bitki örtüsüyle zengin Akdağların zengin bitki çeşitliliğinden faydalanıp çok güzel arıcılık yapabilirsiniz. Arıcılıktan zanaatkârlığa ve katma değerli ürünlere, bitkisel üretimden balık yetiştiriciliğine, mantarcılıktan yenilenebilir enerjiye, makine parklarından kırsal turizme kadar bütün projeleri %55 hibe ve 500.000 avro üst uygun harcama sınırı ile destekliyoruz. Gökdere bölgesinin 60 Milyon avroluk fondan en uygun ve sürdürülebilir yatırımları faaliyete geçirecek şekilde faydalanması için Elazığ TKDK olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

        Baskil İlçesinde IPARD II 6. Çağrı İlanı programı kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına Baskil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ahmet Ayhan, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

       TKDK desteklerinin kırsalda ki yatırımcılara ulaşması için tanıtım toplantılarının çok önemli olduğunu ifade eden İletişim Uzmanı Yakup Demir: “ Bu çağrı döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri alanında %55 oranında proje desteklemelerimiz olacak. Bu çok ciddi bir destek. Bulunduğumuz dönemi çok iyi değerlendirelim. Kırsala yatırımlar için 60 milyon avroluk gibi ciddi bir bütçe var. Bu fon 42 İl Koordinatörlüğünün ortak kullanacağı bir fondur. Baskil belediye sınırları ve köyleriyle beraber kırsal alan tanımına uyan bir ilçemiz. Özelde Baskil’in ve Elazığ’ın bu hibelerden en iyi derecede faydalanabilmesi için yatırımcılarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi.
        Bilgilendirme sonrasında yatırım yapmayı düşünen katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.