Elazığ İl Koordinatörlüğü

AĞIN VE KEBAN'DA KIRSAL KALKINMA TKDK İLE TAÇLANACAK


         Elazığ TKDK İl Koordinatörlüğü Ağın ve Keban'da 6. Çağrı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi. İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz " Ağın ve Keban'da kırsal kalkınma TKDK ile taçlanacak" dedi.

         Ağın'da 302 Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirine yönelik düzenlen bilgilendirme toplantısına İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, İlçe Tarım, Orman Müdürü Türker Otlu ve üreticiler katıldı. Toplantıda 6. Çağrının Ağın' a tamamıyla hitap ettiği belirtilip ağın leblebisinden, bademden katma değerli ürün üretmeye, kerevit yetiştiriciliğinden kırsal turizme kadar, makine parkından yenilenebilir enerjiye, bitkisel üretimden arıcılığa kadar bütün yatırım sektörlerinde ciddi potansiyle sahip olduğu ifade edildi.
 
         Keban İlçesinde de Tarım İlçe Müdürlüğünde üreticilerle bir araya gelen İl Koordinatörü Yılmaz, Keban İlçemiz alabalığıyla, çırçır şelalesiyle, keban barajıyla meşhur bir ilçemiz. Tamamıyla kırsal alana uyan bir ilçe.  Buralarda su ürünleri yetiştiriciliğine %55 hibe desteği vererek modern tesisler oluşturabiliriz. Yine arıcılık ve kırsal turizm sektörü açısından şanslı bir ilçe. Dışarıdan ziyaretçi alan bir ilçemiz olduğu için zanaatkarlık noktasında ciddi yatırım yapılabilir. Biz kurum olarak buralarda yatırım yapmak isteyen herkesi 23 Ağustosa kadar proje sunmaya bekliyoruz dedi.