Elazığ İl Koordinatörlüğü

MADEN İLÇE MERKEZİ VE SİVRİCE KÖYLERİNDE 6. ÇAĞRI TANITIMLARI


         TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ve kurum uzmanlarının bu günkü durağı Maden ve Sivrice oldu. 6. Çağrı döneminde proje sunmayı düşünen potansiyel faydalanıcıları bilgilendirmek için iş yoğunluğundan dolayı ilçe merkezine gelemeyen potansiyel yatırımcıları köylerde bilgilendirme devam ediyor.

        Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında Maden’de düzenlenecek bilgilendirme toplantısı öncesinde İlçe Kaymakamı Sayın Refik Özsoy’a ziyaret gerçekleştirildi. Elazığ TKDK İletişim Uzmanı Yakup Demir tarafından Sayın Özsoy’a TKDK faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra yatırımcılara 6. Çağrı Döneminde kırsal alana yapılabilecek yatırımlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Sivrice İlçesi Akbuğday, Elmasuyu, Üçlerce, Başkaynak muhtarları ve köylüleri ile Elmasuyu Köyünde bir araya gelen İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz kırsal alanlara yatırım kazandırabilmek için adrese dayalı potansiyel faydalanıcı ziyareti gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:” Tanıtım ziyaretlerini önemsiyoruz. Ekinlerin hasat dönemi olduğu için çiftçilerimizin çoğu tarlada ve dolayısıyla ilçeye çok sık gelemiyorlar. Bu çağrı dönemi özellikle yatırımların kırsal alanda olmasını içeriyor. Burada arıcılık, seracılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm gibi sektörlerde çok ciddi projeler yapabilirsiniz. Biz de TKDK olarak kırsalın daha canlanması için üzerimize düşen sorumluluğu heyecanla birleştirip güzel yatırımları İlimize kazandıralım. Yatırımlarımızda %55 hibe ve KDV muafiyeti vardır. İnşallah sizlerin yatırımcı ruhunuz ve bizim hibe desteğimizle bu çağrı dönemiyle beraber buralara örnek yatırımlar kazandırırız” dedi.

        Bilgilendirme sonrasında potansiyel faydalanıcılar, İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz’a ve kurum uzmanlarına bilgilendirmelerinden dolay teşekkür etti.