Elazığ İl Koordinatörlüğü

6. ÇAĞRI TANITIMLARI PALU BEYHAN BELDESİNDEN BAŞLATILDI


Elazığ TKDK, IPARD II 6. Çağrı ilanında desteklenecek sektörler ile ilgili bilgilendirme yapmak için Beyhan Beldesi sakinleriyle bir araya geldi. Bilgilendirme programına İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz, Beyhan Belde Belediye Başkanı Hüseyin Ataş, Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan ve potansiyel yatırımcılar katıldı.
Beyhan Beldesi sınırları içerinde olan Kalehan Barajında su ürünleri yetiştiriciliği kapsamında proje sunmak isteyenler için 6. Çağrı döneminin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: “ Değerli yatırımcı adayları; TKDK olarak çıktığımız 6. Çağrı,  tam olarak kırsal alanda yaşayan insanların hayatlarını nasıl daha güzelleştirebilirim, kırsalı nasıl daha cazip hale getirebilirim sorularına cevaben bir yatırım paketi olarak dizayn edilmiş olup, 60 milyon Avroluk bütçeyle yatırımcı adaylarına yatırımcı sıfatını verebilmek için 8 Mayıs 2019 tarihinde ilana çıktık. Beyhan şirin ve güzel beldemiz. Burada arıcılık, bitkisel üretim, zanaatkarlık, gıda ürünleri işleme, baraj sahilinde çok güzel kırsal turizm tesisleri ve masmavi soğuk sularında sağlıklı su ürünleri yetiştiriciliğini yapabilirsiniz. Bizlerde bu yatırımların faaliyete geçmesi için size her türlü desteği %55 hibe ve KDV muafiyeti ile beraber vermeye gönüllüyüz. Kırsalı canlı tutmak için biz üzerimize düşeni yerine getireceğiz, inşallah bu toplantının ardından 6. Çağrı kapsamında Şirin Beyhan’ımıza çok güzel yatırımlar kazandıracağız” dedi.
                Beyhan baraj sahası gezildikten sonra yol güzergahında bulunan işletmeye ziyareti gerçekleştirilip bu gibi işletmelerde sıfırdan ya da modernizasyon kapsamında yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.