Elazığ İl Koordinatörlüğü

DANIŞMAN FİRMALARLA 5. VE 6. ÇAĞRI KONUŞULDU


       Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü danışman firmalarla 5. Çağrı değerlendirmesi yapıp 6. Çağrı döneminde hazırlık aşamasında olan projeler ile ilgili toplantı düzenledi.

      Kurumumuz toplantı salonunda düzenlenen toplantıda 5. Çağrı değerlendirmesi yapılıp, 6. Çağrı Dönemi’ndeki değişiklikler, mesleki yeterliliğe sahip olmanın avantajları, GES projeleri, proje başvuru paketinin hazırlanması, başvuru ve uygulama süreci, uygun harcama kalemleri, bu çağrı döneminde sıralama kriterlerinin önemi ve diğer konular ile ilgili bilgi verildi.

      Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz, 6.Çağrı döneminde proje sunmak isteyen yatırımcıların sıralama kriterlerinde bir adım öne geçebilmeleri için MEB onaylı kursların açılması için liste oluşturduklarını, bu dönemde küçük bütçeli projelerle katma değeri yüksek üretimi olan projelerin hayata geçmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. 6. Çağrı döneminde önemli projelerin faaliyete geçmesini hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Bu çağrı dönemimizde Çiftlik Faaliyetlerini Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinden 7 alt başlıktan proje kabulü gerçekleştireceğiz. Danışman firmaların bu süreçte titiz bir çalışma yürütmesi gerekiyor. 60 milyon Avro %55-65 oranında hibe ile 42 ilde yatırımcılara sunulmuş durumda. Sizler bu çağrı döneminde sıralama kriterlerinden yatırımcının en yüksek puanı alabilmesi için bütün imkanları zorlamalısınız. Biz de bu noktada yatırımcının avantajlı olabilmesi için belli alanlarda çeşitli kamu kurumlarımızla işbirliği yapıp MEB onaylı kurslar düzenleyeceğiz. İş yükünüzün üstünde proje yapmaya kalkışırsanız bütün projelerinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle hazırlayabileceğiniz kadar proje ile uğraşmanızı öneririm. Bizler her zaman yatırımcı adaylarının yatırım fikirlerini gerçekleştirebilmeleri için onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Sizlere de 5. Çağrı döneminde ki gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Bu projelerimizin bir an önce sözleşmelerinin imzalanması için incelemelerimiz başladı. Tekrardan 6. Çağrı döneminin Elazığ’ımıza hayırlı yatırımlar kazandıracağına inanıyorum" dedi.

       Toplantı yapılan sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.