Elazığ İl Koordinatörlüğü

“MÜBİAD’IN BİRARAYA GETİRDİĞİ VETERİNERLİK ÖĞRENCİLERİNE PROJE EĞİTİMİ VERİLDİ”


          Münevver Bilim Adamları Derneği (MÜBİAD) öncülüğünde bir araya gelen Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından proje hazırlama eğitimi verildi. İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda başlayan eğitime İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ve MÜBİAD Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar katıldı.

             TKDK çalışmaları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2012 yılından beri Elazığ’a yapılan IPARD yatırımları hakkında bilgi verdi. TKDK olarak en fazla hayvancılık sektörüne destek sağladıklarını, hem bu projelerin hazırlık aşamasında hem de faaliyet aşamasında veterinerleri direkt ilgilendirdiğini ifade eden Yılmaz, "  Bu gün sizlerle bir arada olmamızın sebebi, TKDK’nın en fazla hitap ettiği meslek alanlarından birisi olmanızdır. Sizler, yarın bu kurumun personeli veya danışmanı ya da faydalanıcısı olabilirsiniz. Hayvancılık alanında sizlerin ortaya koyacağı performans ülke ekonomisini ve üretimini önemli derecede etkileyecektir. Biz TKDK olarak, bu sektörde faaliyet gösteren işletmeleri modern işletme standartlarına çıkarıp elde edilen ürünün ekonomik olarak daha güçlü olmasını destekliyoruz. 8 Mayıs 2019 tarihi itibariyle ilana çıktığımız 6. Çağrı kapsamında arıcılık, tıbbi aromatik ve mantar yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, üretici birliklerine yönelik makine parkı kurulumu ve yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik %55 hibe desteği sağlayacağız. Bu alanlarda da danışmanlık hizmeti sağlayabilirsiniz. Değerli gençlerimizin eğitim sonrası hayatlarını planlı bir şekilde yaşayabilmeleri için gereken ilgiyi gösterip buna öncülük eden Ömer Hoca’mıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

      MÜBİAD Başkanın Prof. Dr. Ömer Atalar, İl Koordinatörü Yılmaz’a ve danışmanlık eğitimi veren kurum uzmanlarına teşekkür ederek şunları ifade etti: “ Sayın Koordinatörümüz ve uzmanlarımız her zaman Elazığ’ımıza gençlerimize olumlu katkıda bulunabilmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Bu gün burada bulunmamızın ana gayesi proje hazırlama eğitimidir. Veterinerlik mesleği bilhassa TKDK yatırımlarını en fazla etkileyen meslek dallarından biridir. Bugün burada bulunan öğrencilerimiz inanıyorum ki mezun olduktan sonra TKDK yararlanıcısı, danışmanı, tedarikçisi veya işletmeye veteriner hekim desteği sağlayarak bu projelere dahil olacaklardır. Bu mübarek ayda bizleri gülen yüz ile karşılayan TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz’a ve tüm kurum personeline tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Program, uzmanların eğitiminden sonra sona erdi.