Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ TKDK, SÜTAŞ BİNGÖL YATIRIMI KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI


        TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Sütaş Bingöl Yatırımı Koordinasyon Toplantısı” na katıldı.

            Bingöl ve çevre illerde ki paydaş kurum yetkililerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya FKA tarafından yatırım durumu ile ilgili bilgi verildi. Sütaş yetkilileri tarafından hayvan seçimi, yem üretimi ve pazarlama ile ilgili sunumlar yapıldıktan sonra soru cevap bölümüne geçildi. Elazığ Süt Üreticileri Birliğini de ziyaret eden Sütaş yetkilileri burada İl Koordinatörü Yılmaz ve Üretici Birlik Başkanı Halef Ortaç ile beraber Elazığ özelinde süt üretimi ile ilgili ileriye yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

          İl Koordinatörü Yılmaz “ Aralık ayından beri Bingöl Sütaş Yetkilileri ile diyalog halinde olduklarını ve TKDK olarak bu yatırımı çok önemsediklerini belirtti. Yatırıma en fazla etki edecek İl Elazığ olup yine en fazla olumlu etkilenecek üreticiler de Elazığlı üreticiler olacaktır. TKDK olarak yaklaşık 50 üreticiyi AB standartlarında işletme sahibi yaptık. Sütaş’ın yatırımı ile beraber hem bu yatırımlarımız daha çok sürdürülebilir olacak hem de bundan sonra ki süreçte Elazığ’da daha fazla süt işletmesi faaliyete geçecek” dedi.