Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ TKDK VE ÜRETİCİLERDEN BİNGÖL ÇIKARTMASI


            TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü öncülüğünde Bingöl Sütaş Tesislerine üretici birlik üyeleri ile beraber teknik gezi düzenlendi. Faaliyete geçtiği günden itibaren tek hedefi sürdürülebilir yatırım olan Elazığ İl Koordinatörlüğü, sağlıklı yatırımların faaliyete geçmesi için ilgi alanlarına giren bütün yatırımları sıkı bir şekilde takip ediyor.

          Teknik geziye Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Karakoçan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Yıldız, Elazığ Süt Üreticileri Birlik Başkanı Halef Ortaç, Karakoçan Ziraat Odası Başkanı Necmettin Turgut, Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Başkanı Ümit Fırat Turan ve üreticiler katıldı. Bingöl Sütaş Proje Koordinatörü Çetin Atala tarafından ziyaretçilere şantiye sahası gezdirildi.

            Bingöl Sütaş İşletmelerinde süt üreticilerine TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Yılmaz: “ TKDK olarak 10 - 120 baş sağmal süt inekçiliği, 5 – 50 süt veren manda, 50 – 500 süt veren koyun ve keçi işletmelerinin yapımını destekliyoruz. Bingöl Sütaş bu bağlamda TKDK tarafından desteklenen ve bundan sonra desteklenecek yatırımların sürdürülebilirliğini çok ciddi şekilde etkileyecektir. Sayın Koordinatörüm Çetin Atala Bey az önce sahada bizlere yatırım ile ilgili faydalı bilgiler verdi.  Birazdan sizlere yatırım planlaması ile ilgili bir sunum yapacak. Çok ciddi bir yatırım, biz ilk geldiğimizde mevsim kış olmasına rağmen şantiyede çalışmalar yaz mevsimiymiş gibi ara vermeden devam ediyordu. Bu gün de görüyoruz ki tam anlamıyla işletmede arı kovanı gibi hareketlilik var. Yatırım fiziki olarak Bingöl sınırlarında olan bir yatırım ancak bu yatırımdan bütün bölge, özellikle de Elazığ çok olumlu etkilenecektir. Bizlerde bu firmamızla sürekli diyalog halinde olacağız, kamu özel sektör işbirliğini en güçlü şeklide uygulayıp sahada mutlu, gülen yüzlü üreticilerin sayısının artmasına katkı sunacağız. Bu noktada sizlerin de yatırımı yerinde görmenizin daha faydalı olacağına inandığımız için bu programı düzenledik. Bu organizsayonun gerçekleşmesinde başta bizleri güler yüzüyle karşılayan Sütaş Proje Koordinatörümüz Sayın Çetin Atala Bey’e ve ekibine, Karakoçan İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Yıldız’a, Elazığ Süt Üreticileri Birlik Başkanımız Halef Ortaç’a, Karakoçan Ziraat Odası Başkanımız Necmettin Turgut’a, Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Başkanımız Ümit Fırat Turan’a ve siz değerli üreticilerimize ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuda yapmak isteyeceğiniz yatırımlar için bu dönem şanslı bir dönem. Sizleri 5. Çağrı programından faydalanabilmeniz için Elazığ TKDK olarak gerekli tüm desteği sunmaya hazırız” dedi.
                
         Bingöl Sütaş Proje Koordinatörü Çetin Atala, Elazığ’lı üreticilerin kendilerini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle devam etti: “Sayın Koordinatörümüz buraya daha önceden gerçekleştirdiği tanışma ziyaretinde bu programı gündemimize almıştık. Gerçekten TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü bu noktada çok hevesli ve ilgili. Tabi bu gün de değerli birlik başkanlarımız ve üreticilerimizle burada bulunmaktan memnuniyet duydum. Sütaş’ın bu yatırım bölgeye yapılan bir yatırımdır. Bölgede ki tüm süt üreticilerine olumlu katkı sunacaktır. Gerek pazarlama noktasında, gerekse yetiştiricilik kültürü noktasında üreticileri üst sıraya taşıyacaktır. Tam olarak faaliyete geçtiğimizde günlük 1050 ton süt işleyeceğiz. Bu sütü bölge üreticilerinden yani sizlerden alacağız. Hayvancılığın bu bölgede en karlı şekilde yapılması için çiftçi eğitim uygulama merkezinden tutun, genomik seleksiyon merkezine kadar, yem üretiminden tutup damızlık üretimine kadar, kısacası hayvancılık üretimin her alanında sizlerle beraber olacağız. Bitkisel üretim noktasında tarım alanlarımızın daha verimli kullanılması için sürekli çiftçilerimizle üretim teknikleri üzerinde çalışıp, yılda en az iki ürün kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Tüm paydaşlarımızla sıkı işbirliği içerisinde olacağız. Hayvancılık işletmelerinin kurulumunda yatırımcıya açık ya da yarı açık ahır kurulumunu öneriyoruz. TKDK bu noktada Elazığ’a ciddi yatırımlar kazandırmış olup gerçekten takdir edilmesi gereken yatırımlardır. Süt üreticilerine sadece yapı ve ekipman desteği sağlamakla kalmayıp destekledikleri ve destekleyecekleri yatırımların daha güçlü bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamaları için özel sektör yatırımlarını da takip etmekteler. Bu vesileyle bu gün sizlerle bir aradayız. İnşallah bundan sonra daha sık bir şekilde ortak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.