Elazığ İl Koordinatörlüğü

YILMAZ, MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, IPARD’ın Elazığ’a kazandırdığı yatırımlar ve 5. Çağrı proje hazırlıkları gündemi ile ilgili İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda medya temsilcileriyle bir araya geldi.

          Kurum binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, TKDK desteklerinin kırsalda ki yatırımcının en büyük yoldaşı olduğunu ifade etti. 5. Çağrı döneminde de 250 milyon Avroluk bütçeyle yatırımcıların karşısına çıktıklarının altını çizen Yılmaz “ Değerli basın mensupları; Elazığ TKDK 7. Yılını bitirdi. 7 yıllık faaliyet sürecinde Elazığ’a 215 milyon TL hibe desteği ve bugüne kadar 300 projeyi hayata geçirdik. Verilen bu hibe karşılığında da Elazığ’ımıza yaklaşık 315 milyon liralık bir yatırımın kazandırılmasına vesile olduk. 2019 yılı içerisinde inşallah 35 milyon lira gibi bir hibe desteği sağlayarak ödediğimiz hibe tutarını 250 milyon liraya ve kazandırdığımız yatırım tutarını da yaklaşık 450 milyon liraya çıkarma hedefindeyiz. 5. Çağrı döneminde hayvancılık sektörüne 170 milyon avroluk bir bütçe, işleme sektörüne 80 milyon avroluk bir bütçede ayrılmıştır. Türkiye genelinde 42 ile ayrılan toplam bütçe 250 milyon avro civarında. Bu 250 milyon avrodan Elazığ’ın daha etkin ve faydalı bir şekilde yararlanması amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.

          Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine SÜTAŞ’ın Bingöl'de kuruluş aşamasında olduğu işletme, bölgedeki süt sektörünü olumlu yönde etkileyecek ve Elazığ’lı yatırımcılarımızın TKDK hibe desteklerinden daha çok faydalanmalarına imkan sağlayacaktır. Firmanın çok ciddi bir yatırımı söz konusu, yaklaşık 170 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. Burada günde bin ton süt işlenecek. Bölgede ciddi manada süt ve et üretimine katkısının olacağını düşünüyoruz. Tahminlerimize göre 2-3 yıl içerisinde buna bağlı çak sayıda işletme kurulacak ve sütçülük sektörü çok gelişecek. Bunu bir fırsat olarak yatırımcımıza anlatmaya çalışıyoruz. Elazığ’ın alt yapısı ve çevre illere bakıldığında bu yatırımdan en fazla fayda sağlayacak yer Elazığ. Bundan dolayı özellikle süt inekçiliği noktasında vatandaşlarımıza buradan bir çağrı yapıyoruz, bu fırsatı iyi değerlendirsinler" dedi.