Elazığ İl Koordinatörlüğü

“TKDK, AKÇAKİRAZ BELDESİ’NDE ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ”


    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü uzmanları, IPARD II 5. Çağrı programı kapsamında yürütülen tanıtımlar kapsamında Akçakiraz Beldesi’nde yatırımcılarla bir araya geldi. Bilgilendirme toplantısına Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sayın Sabahattin Kaya, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sayın İ. Sertaç Yılmaz,  Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın Neşe Gür ve üreticiler katıldı.

   TKDK’nın yapmış olduğu başarılı çalışmaları Elazığ’ın her tarafında rahatlıkla gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Kaya “ TKDK 5. Çağrı programının Akçakiraz’a ve Elazığ’a hayırlı yatırımlar kazandıracağına inanıyorum. Sayın Koordinatör’ümüz Akçakiraz’lı çiftçilerimizin bu pastadan daha fazla pay alabilmesi için tanıtım ekibiyle buradalar. Kendilerinin sürekli üreticilerin yakınında durma gayretinde oldukların yakından görüyorum. İnşallah bu günkü toplantıdan sonra da Elazığ’ın ekonomisine katkı sunacak yatırımlar faaliyete geçer” dedi.

    Akçakiraz Beldesi sınırlarında ikamet eden üreticilerin çok şanslı üreticiler olduğunu ifade eden İl Koordinatörü Yılmaz “Akçakiraz, verimli arazi ve bilinçli üreticiye sahip, kırsal alan tanımına uyup bir kapısı şehrin caddesine açılan diğer kapısı ise tarlaya açılan ender ve şanslı bir Beldemizdir. Üreticilerin bu avantajlı durumu iyi değerlendirip 5. Çağrı döneminde Akçakiraz’a ciddi yatırımlar kazandıracağına inanıyorum. Bu gün de burada ilgilerini yakından gördük inşallah hayırlı olur” dedi.

    Toplantı soru cevap bölümünden donra sona erdi.