Elazığ İl Koordinatörlüğü

BİNGÖL SÜTAŞ’TAN ELAZIĞ TKDK’YA ZİYARET


          Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri İnsan Kaynakları Ve İç Hizmetler Proje Koordinatörü Çetin Atala ve Bitkisel Üretim Uzmanı Erdoğan Yener Elazığ İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında TKDK’ nın desteklediği sektörler ve Sütaş yatırımları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
            Bingöl Sütaş yetkililerine TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Yılmaz: “TKDK olarak 5. Çağrı döneminde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanması alanlarında proje kabulü yapacağız. Süt üretim alanında 10 - 120 baş sağmal süt inekçiliği, 5 – 50 süt veren manda, 50 – 500 süt veren koyun ve keçi işletmelerinin desteklendiğini belirten Yılmaz, yatırımcıların bu alanlarda %40-70 oranında hibe desteği alabileceğini söyledi. Sütaş’ın Bingöl’de ki yatırımının faaliyete geçmesi durumunda TKDK tarafından desteklenen ve bundan sonra desteklenecek yatırımların sürdürülebilirliğini çok ciddi şekilde etkilenecektir. Bu bağlamda Sütaş’ın yatırımını önemsiyoruz. Yatırım fiziki olarak Bingöl sınırlarında olan bir yatırım ancak bu yatırımdan bütün bölge olumlu etkilenecektir. Bizlerde Sütaş yetkililerimizle sürekli diyalog halinde olacağız, kamu özel sektör işbirliğini en güçlü şeklide uygulayıp sahada mutlu, gülen yüzlü üreticilerin sayısının artmasına katkı sunacağız. Sayın Koordinatörümüz Çetin Atala’nın ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

         Bingöl Sütaş Proje Koordinatörü Çetin Atala, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sayın Sertaç Yılmaz ve kurum uzmanları kısa bir zaman önce bizleri şantiye sahamızda ziyaret etmişlerdi. Bizlerde iadeyi ziyarette bulunduk. TKDK desteklerinin Sütaş’ın faaliyet alanına hitap ettiğini belirten Atala “ 5. Çağrı döneminde Elazığ TKDK ile Elazığ’ın hayvancılık ekonomisine önemli yatırımlar kazandırılabilir.  Bingöl’den buraya gelirken TKDK’nın desteklediği işletmelerin çok rahatlıkla göze çarptığını fark ettik. Sütaş’ın Bingöl’de kurmakta olduğu yatırım, bölgede ki tüm süt üreticilerine olumlu katkı sunacaktır. Gerek pazarlama noktasında, gerekse yetiştiricilik kültürü noktasında üreticileri üst sıraya taşıyacaktır. Tam olarak faaliyete geçtiğimizde günlük 1000 ton süt işleyeceğiz. Bu sütü bölge üreticilerinden alacağız. İleriki dönemlerde Elazığ’da ki süt üreticileri ile daha sık bir şekilde buluşacağız. TKDK ile ortak çalışmalarımız olacak.” dedi.