Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK BASKİl'DE YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELDİ


        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 5. Çağrı İlanı programı kapsamında yürütülen tanıtım toplantıları kapsamında Baskilde’ki yatırımcılarla bir araya geldi. Tanıtım toplantısına Baskil İlçe Kaymakamı Sayın Oğuz Cem Murat, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sayın İbrahim Sertaç Yılmaz ve Baskil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ahmet Ayhan’da katıldı.

          TKDK desteklerinin kırsalda ki yatırımcılara ulaşması için tanıtım toplantılarının çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz: “ TKDK olarak çağrı dönemlerinde proje kabulü yapabiliyoruz.  Bu çağrı döneminde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında %40-70, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanması alanlarında %40-50 hibe oranında proje desteklemelerimiz olacak. Bu çok ciddi bir destek. Sizler çağrı döneminden sonra bu alanda proje sunmak isterseniz TKDK desteklerinden faydalanamazsınız. Bulunduğumuz dönemi çok iyi değerlendirelim. Hayvancılık işletmelerin kurulumu için 170 milyon avroluk gibi ciddi bir bütçe var. Bu fon 42 İl Koordinatörlüğünün ortak kullanacağı bir fondur. Elazığ’ın bu hibelerden en iyi derecede faydalanabilmesi için yatırımcılarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi.

           TKDK’ nın Baskil’e 10 milyon Tl yatırım kazandırdığını belirten İlçe Kaymakamı Cem: “ Devletimizin yatırımcıya desteği sonuna kadar devam ediyor. Bu gün buraya Sayın Koordinatörümüz ve kurum uzmanları bizlere 5. Çağrı hakkında bilgilendirme amaçlı gelmişler. Kendilerine bu özverilerinden dolayı Baskilliler adına teşekkür ediyorum. Bu desteklerin yatırıma dönüşmesi için kamu üzerine düşen görevi yapacak, sizlerde kendi alanınıza düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Bu memlekette kim üretime katkı sunmaya çalışırsa bütün ülkeye fayda sağlamış olacaktır. İnşallah bu çağrı döneminde Baskil’imize hayırlı yatırımlar kazandırılır” dedi.