Elazığ İl Koordinatörlüğü

DANIŞMAN FİRMALAR BİLGİLENDİRİLDİ


          Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü’müzde danışman firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
           Kurumumuz toplantı salonunda düzenlenen eğitimde özellikle IPARD II Programı kapsamında çıkılan 5. Çağrı Dönemi’ndeki değişiklikler, proje başvuru paketinin hazırlanması, başvuru ve uygulama süreci, uygun harcama kalemleri ve diğer ilgili konular, kurum uzmanlarımızca katılımcılara aktarıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz, bu çağrı döneminde de ülke hayvancılığına önemli derecede katkı sunacak projelerin faaliyete geçmesini hedeflediklerini belirterek, “Bu çağrı dönemimiz iki başlıktan oluşuyor. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirlerinden proje kabulü olacak. Danışman firmaların bu süreçte titiz bir çalışma yürütmesini isteyen Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında 170 milyon Avro %40-70 oranında hibe verilecek ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alanında 80 milyon Avro %40-50 oranında hibe verilecek. Sizlerin Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında süt ve kırmızı et işletmelerine yoğunlaşmanızı istiyorum. Çünkü Elazığ’ın ciddi bir ahır ve mera hayvancılığı potansiyeli var. Ayrıca Bingöl’de Sütaş’ın kuruluyor olması bu alanda yatırım yapan faydalanıcılarımızı daha da cesaretlendirecektir. Proje ve Yerinde Kontrol Birim Amirlerimiz 5. Çağrı kapsamında yapılmış değişiklikleri sizlere sunacaklar, sizlerde bu noktada sormak istediğiniz soruların cevaplarını arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz. Ben kurumum ve şahsım adına tekrardan hoş geldiniz diyorum, 5. Çağrı İlanının Elazığ’ımıza hayırlı yatırımlar kazandıracağına inanıyorum" dedi.
             Toplantı yapılan sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.