Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ TKDK’DAN BİNGÖL TARIM’A VE BİNGÖL SÜTAŞ TESİSLERİNE ZİYARET


                İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz, Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ve Bingöl Sütaş’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri İnsan Kaynakları Ve İç Hizmetler Proje Koordinatörü Çetin Atala’ dan yatırım ile ilgili bilgi aldı.
 
                 Bingöl Sütaş yetkililerine TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Yılmaz: “ TKDK olarak 10 - 120 baş sağmal süt inekçiliği, 5 – 50 süt veren manda, 50 – 500 süt veren koyun ve keçi işletmelerinin yapımını destekliyoruz. Bingöl Sütaş bu bağlamda TKDK tarafından desteklenen ve bundan sonra desteklenecek yatırımların sürdürülebilirliğini çok ciddi şekilde etkileyecektir. Sayın Koordinatörüm Çetin Atala Bey bizlere yatırım ile ilgili faydalı bilgiler verdi. Çok ciddi bir yatırım, mevsim kış olmasına rağmen şantiyede çalışmalar yaz mevsimiymiş gibi ara vermeden devam ediyor. Yatırım fiziki olarak Bingöl sınırlarında olan bir yatırım ancak bu yatırımdan bütün bölge olumlu etkilenecektir. Bizlerde bu firmamızla sürekli diyalog halinde olacağız, kamu özel sektör işbirliğini en güçlü şeklide uygulayıp sahada mutlu, gülen yüzlü üreticilerin sayısının artmasına katkı sunacağız” dedi.

           Bingöl Sütaş Proje Koordinatörü Çetin Atala, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü yetkilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle devam etti: “Sayın Koordinatör’ümüzün ziyareti bizleri memnun etmiştir. Bingöl’e yapılacak olan bu yatırım bölgeye yapılan bir yatırımdır. Bölgede ki tüm süt üreticilerine olumlu katkı sunacaktır. Gerek pazarlama noktasında, gerekse yetiştiricilik kültürü noktasında üreticileri üst sıraya taşıyacaktır. Tam olarak faaliyete geçtiğimizde günlük 1000 ton süt işleyeceğiz. Bu sütü bölge üreticilerinden alacağız. Bitkisel üretim noktasında tarım alanlarımızın daha verimli kullanılması için sürekli çiftçilerimizle üretim teknikleri üzerinde çalışıp, yılda en az iki ürün kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Tüm paydaşlarımızla sıkı işbirliği içerisinde olacağız. TKDK’nın Elazığ’a kazandırmış olduğu yatırımlar gerçekten takdir edilmesi gereken yatırımlardır. Süt üreticilerine sadece yapı ve ekipman desteği sağlamakla kalmayıp destekledikleri ve destekleyecekleri yatırımların daha güçlü bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamaları için özel sektör yatırımlarını da takip etmekteler. Bu vesileyle tanışıp şantiye sahamızı ziyaret ettik. Bundan sonra daha sık bir şekilde ortak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

           Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır’ı da makamında ziyaret eden Yılmaz, Sütaş tarafından yapılan yatırımın bölge üreticilerine daha olumlu katkılar sunması için ortak çalışmaların yapılmasının iyi olacağını ifade etti. Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, ortak çalışmaların yapılmasının mutlaka olumlu sonuçlar doğuracağını ifade edip Yılmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.