Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK, FKA VE KOSGEB ELAZIĞ’A YAPILACAK YATIRIMLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ


TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ve kurumların uzmanları Elazığ TKDK toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda Elazığ’a yapılacak yatırımlar ele alındı.
TKDK, FKA VE KOSGEB yönetici ve personelinin tanışmasının yanı sıra bu türden paydaş kurumların sürekli olarak bir araya gelmesinin Elazığ’a çok ciddi yatırımların kazandırılmasına ön ayak olacağını belirten TKDK Elazığ İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz şunları söyledi: “Devletin yatırımcıyı teşvik ettiği ve devlet eliyle yatırımların gerçekleşmesine zemin hazırlayan paydaş kurumların sürekli olarak birbiriyle diyalog halinde olması gerekiyor. Kurumların birbiriyle etkili iletişim halinde olabilmesi için sadece idarecilerin tanışması yetmez, bu kurumlarda görev yapan personellerinde birbirlerine aşina olması ve kurumların destek verdiği alanları bilmesi lazım. Bazen yatırımcılar bir günde üç kurumu da ziyaret edebiliyorlar, bu durum kurumların tanınması açısından iyi ama bazen de yatırımcıyı bilmeden yanlış yönlendirmek herkes açısından zaman kaybına yol açıyor. Elazığ’ın ekonomisine önemli katkılar sunan FKA ile KOSGEB yöneticilerine ve personellerine teşekkür ediyor, bu tür programların sürekli hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.
FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu şunları ifade etti: “ Bu programın düzenlenmesine vesile olan Koordinatörümüz Sertaç Bey’e teşekkür ediyorum. FKA Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde hizmet vermektedir. Ajans olarak hem mali destek hem de teknik destek noktasında yatırımcılarımıza katkı sunuyoruz. Bölgenin sektör analizini yapıp hangi sektörün daha fazla önemsenmesi gerektiğini, hangi sektörün daha fazla desteklenmesinin doygunluğa ulaşacağını yaptığımız araştırmalarla bir araya getiriyoruz. Bunları yaptıktan sonra desteğe ihtiyacı olan ve desteklendiğinde ekonomik olarak kazanç sağlayacak sektörleri hedeflerimizin içerisinde tutup illerin potansiyeline göre çağrı ilanında yer veriyoruz. Biz sadece özel sektöre destek sağlamıyoruz. Bu desteklerin vatandaşa aktarılmasın da önemli rol oynayan kurumlarımıza da eğitim ihtiyacı olan noktalarda teknik destek sağlıyoruz. Bütün gayemiz ayrılan fonları en etkili şekilde kullanmaktır. Fon kullanımına baktığımız zaman TKDK’nın çok önemli mesafe kat ettiğini görüyoruz. TKDK’nın Elazığ’a kazandırdıkları yatırımlarla her yerde karşılaşmamız mümkün. Bu türden yatırımların fazla olması ve çevresinde örnek olması gelecek yatırımlar için ayrıca önem arz etmektedir. Buradan yola çıkarsak destek veren kurumların yapmış oldukları çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde olmaları gerekiyor, bu vesileyle siz değerli idarecilerimiz ve personellerimizle bir arada olmaktan onur duyuyorum” dedi.
KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa programdan duyduğu memnuniyeti dile getirip şöyle devam etti. “ Bizler bu gün tanışmak için ve desteklediğimiz alanlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Buna katkı sunan İl Koordinatörümüz Sertaç Yılmaz Bey’e teşekkür ediyorum. Ben, devletin kaynaklarını proje karşılığında yatırıma çevirmek için kaynak aktaran bütün kurumları aynı görüyorum. Bu noktada bizim kurum, sizin kurum demiyorum. Çünkü burada bulunanların tek amacı, devletin yatırım amaçlı ayırdığı fonu doğru ve gelecek vadeden yatırımların ortaya çıkmasına imkan sunmaktır. Biz KOSGEB olarak ticari faaliyet içerinde olan ve ikinci ürün üreten herkesi destekliyoruz. KOBİ tanımına uyan bütün yatırımcılarımız bizlerden destek alabilirler” dedi.
Program, TKDK, FKA ve KOSGEB uzmanlarının kurumları ile ilgili sunum yapmalarından sonra sona erdi.