Elazığ İl Koordinatörlüğü

TARIM BAKANIMIZ PAKDEMİRLİ VE KURUM BAŞKANIMIZ KALENDER TKDK DESTEKLİ İŞLETMENİN AÇILIŞINI YAPTI


Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Elazığ’da TKDK destekleriyle hizmet verecek olan Şekerci Ahmet Efendi Tesisinin açılış törenine katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi programa katılmak üzere Elazığ’a geldi. Organize Sanayi Bölgesinde TKDK destekleriyle kurulan Şekerci Ahmet Efendi Tesisinin açılış törenine katılan Bakan Pakdemirli, açılışın ardından tesisi gezdi.
Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri, kurum müdürleri ve STK temsilcilerinin de katıldığı açılış töreninde Kurum Başkanımız Hakan Kalender ve İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, Bakan Pakdemirli’ye işletme hakkında bilgi verdi.
Açılışın ardından Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler tesisi gezerek yöresel ürün yapımını inceledi.

Elazığ’ın yöresel ürün kapasitesinin bilincinde olarak bu tür işletmelere çok daha fazla destek vermeyi arzuladıklarını belirten İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, “Bu tesisimiz Nurdane Turan isimli bir bayan girişimciye ait. Burada günde 2 tona yakın orcik, orcik şekeri, pestil, badem şekeri ve lokma gibi yöresel ürün hazırlanıyor. 1 Milyon 310 bin lira yatırım tutarındaki bu tesise TKDK olarak 823 Bin lira hibe desteği sağladık. Yani yatırıma TKDK tarafından yaklaşık yüzde 65 hibe verildi. Elazığ, Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlere ihraç edilen yöresel ürünlerin önümüzdeki dönemde yurt dışına da ihraç edilmesi planlanıyor. Ben tesisimizin açılışına katılan başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye, Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım’a, milletvekillerimize, Bakan Yardımcımız Sn. Hadi Tunç’a, Kurum Başkanımız Sn. Hakan Kalender’e, kurum müdürlerimize, STK temsilcilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, şehrin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak olan bu yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.