Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK DESTEĞİYLE KURULAN BASKAY KAYISI ENTEGRE TESİSİ TÖRENLE AÇILDI



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün desteğiyle kurulan Baskay Kayısı Entegre Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Törene İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz’ın yanı sıra Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Ayaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum personellerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, yaklaşık 2 Milyon TL yatırım tutarındaki işletmeye TKDK olarak yüzde 65 hibe desteği sağladıklarını belirtti.

Baskil kayısının ülkemizde ve dünya genelinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bugün açılışını yaptığımız bu tesis Baskil kayısının hem işlemesine hem de pazarlamasına ciddi katkı sağlayacaktır. Elazığ’ın ilk kayısı işleme tesisinin açılmasına TKDK olarak öncülük etmek bizler için onur verici. Bu ve benzeri tesislerin artarak çoğalması konusunda biz kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu süreçte böyle bir yatırımı ilçeye kazandıran Ahmet Yeli ve ortaklarını tebrik ediyor, yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.