Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK DESTEĞİYLE KURULAN KAVURMACI RIFAT USTA AÇILDI


        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün desteğiyle kurulan Kavurmacı Rıfat Usta yeni yerinde hizmete açıldı. Törene İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum personellerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Açılış sırasında konuşan Kavurmacı Rıfat Usta’nın yetkilisi Yunus Babürhan, “Yarım asırdır yeme içme sektöründe Babürhan ailesi olarak varız. Şimdiye kadar bütün işletmelerimizde kiracı konumundaydık. TKDK destekleriyle mülkiyeti bize ait olan iş yerinde müşterilerimizin memnuniyeti birinci önceliğimiz olacak şekilde hizmete devam edeceğiz. Bu katkılarından dolayı İl Koordinatörümüz Sertaç Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu gün bizi burada yalnız bırakmayan dostlarımıza da Kavurmacı Rıfat Usta’ya hoş geldiniz diyorum” dedi.

        Açılış töreninde konuşan İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, yaklaşık 850.000 TL yatırım tutarındaki işletmeye TKDK olarak 450.000 TL hibe desteği sağladıklarını belirtti. Yeme içme sektöründe eskiden beri var olan Kavurmacı Rıfat Usta işletmesinin yeni yerinde faaliyete geçmiş olmasından dolayı memnun olduklarını belirten Yılmaz, “Bugün açılışını yaptığımız bu tesis yarım asırdır yeme içme sektöründe marka olmuştur. TKDK olarak Kavurmacı Rıfat Usta’nın mülkiyeti kendisine ait bir yerde müşterilerini ağırlamasına öncülük etmek bizler için gurur verici. Yatırımcımız IPARD II 3. Çağrı döneminde bize müracaat etti ve yatırımın faaliyete geçmesi için bütün sorumluluklarını zamanında yerine getirip işletmesinin faaliyete geçmesine imkân sağladı. Bu işletmenin kuruluş aşamasından ayrıca bahsetmek gerekirse inşaatın yapımında Elazığlı ustalar çalıştı. İnsanımız buradan kazandığı ekmekle ihtiyaçlarını karşıladı. Dolayısıyla istihdama sadece burada çalışan direk kişi olarak bakmamak gerekiyor. Biz TKDK olarak bu ve benzeri tesislerin artarak çoğalması konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Bu süreçte böyle bir yatırımın faaliyete geçmesini sağlayan işletmecimizi tebrik ediyor, yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

        Konuşmaları bittikten sonra işletmeyi gezen davetlilere kavurma ikramı yapıldıktan sonra program sona erdi.