Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK 91 MİLYONLUK 72 PROJE ALDI



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğümüz, IPARD 2 Programının 3. Çağrı döneminde 91 Milyon TL tutarında 72 projenin başvurusunu kabul etti.

İl Koordinatörlüğümüzde 3.Çağrı döneminin tamamlanması nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Birim amirlerimiz ve uzman personelin katıldığı toplantıda konuşan İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, Elazığ’ın ihtiyacı olan yatırımların kazandırılmasına öncülük etme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu alandaki çalışmaların olumlu sonuçlandığını ve güzel projelerin kabul edildiğini vurguladı.

Üretime ve istihdama direkt katkı sağlayacak projelerin hayırlı olmasını temenni eden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Faaliyete başladığımız 2012 yılından bugüne ilimize çok ciddi yatırımlar kazandırılmasına vesile olduk. Bir yandan yeni projelerin hayata geçirilmesi için çaba gösterirken bir yandan da tamamlanan yatırımların ödemelerini gerçekleştiriyoruz. 21 Aralık 2017 tarihinde ilanına çıktığımız 3. Çağrı Dönemi proje başvuruları geçtiğimiz Nisan ayında tamamlandı. Bu kapsamda İl Koordinatörlüğümüze yaklaşık 91 Milyon TL tutarında 72 adet proje başvurusu gerçekleştirilmiştir. Bu projelere kurumumuz tarafından yaklaşık 47 Milyon TL hibe ödemesi yapılacak. Kabulü gerçekleştirilen 72 projenin 38 tanesini, Küçükbaş, Büyükbaş, Besi ve Süt İşletmeleri, Kanatları İşletmeleri ile Yumurta Tavukçuluğu oluşturmaktadır. Kalan 34 tanesi ise Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi tedbiri kapsamında Seracılık Faaliyetleri, Yöresel Ürünler, Kırsal Turizm Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Yenilenebilir Enerji sektörü oluşturmaktadır. Kabul edilen bu projelerin incelenmesine başlanmış olup, uygun bulunan projelerle bu yıl içerisinde sözleşme imzalanması planlanmaktadır. Çağrı ilanına çıktığımız 21 Aralık’tan bu yana ilimize kazandırdığımız yatırımları ve ilimizin ihtiyacı olan yatırım alanlarını ilimizin siyasileriyle, mülki amirleriyle, paydaş kurumlarla istişare ederek, tanıtım faaliyetlerimizi bu alanlara yoğunlaştırma gayreti içerisinde olduk. Çok fazla proje kabulünden ziyade, nitelikli, istihdama direkt katkısı olacak projelere ağırlık verdik. Bu dönemde bizleri sevindirecek güzel proje talepleri oldu. Mesela Ağın’da Ağın leblebisi üretimiyle ilgili bir proje başvurusu geldi. Arıcak’ta güzel bir otel yapılmasıyla ilgili güzel bir başvuru geldi. Su ürünlerinde ilimizde çok güzel bir potansiyel olmasına rağmen yeteri sayıda proje alamamıştık. Bu dönemde 7 tane su ürünleri projesi kabulü yaptık. İnşallah bu yatırımlar hayata geçtiğinde hem üretime hem de istihdama çok önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyiz. Öte yandan daha önce çıktığımız 1. ve 2. Çağrı dönemlerinde kabul ettiğimiz yatırımlar devam ediyor. 2018 yılında toplam 70 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştireceğiz. Şimdiden bu tutarın 15 Milyon TL’sini ödedik. Yılsonuna kadar yatırımlar tamamlandıkça kalan 55 Milyon TL’nin de ödemesi gerçekleştirilecektir. Ben yapılan tüm yatırımların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu süreçte çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşmamızda her daim yanımızda olan basın mensuplarına da teşekkür ediyorum”