Elazığ İl Koordinatörlüğü

12 MİLYON TL’LİK 3 PROJEYLE SÖZLEŞME İMZALADI




Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 12 Milyon TL tutarındaki 3 projenin sözleşmesi düzenlenen programla imzalandı.

TKDK Toplantı salonunda düzenlenen programa İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Sözleşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Koordinatör Vekilimiz Yılmaz, “Bugün burada 12 Haziran 2017 tarihinde ilana çıktığımız Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlemesi ve Pazarlanması Tedbiri kapsamında 3 adet projenin sözleşmesini imzalamak üzere toplanmış bulunmaktayız. İmzalayacağımız bu 3 projenin 2 tanesi Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak ve kırmızı et parçalama tesisi olarak hizmet verecektir. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan bu projelerle yaklaşık 7 Milyon TL’lik bir yatırım ilimize kazandırılacak ve bunun % 50’si yani yaklaşık 3.5 Milyon TL’si hibe şeklinde kurumumuz tarafından karşılanacaktır. İmzalanacak olan diğer bir proje ise Baskil ilçemizde yapılacak olan Meyve ve Sebze İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisidir. Bu tesisin hayata geçirilmesiyle birlikte özellikle ilçemizde yetiştirilen kayısı, elma, armut, kiraz gibi ürünlerin muhafazası sağlanmış olacak. Bu ürünler mevsiminde toplanacak, yıkama bantlarında temizlenecek, boylama makinelerinde ölçülerine göre tasnif edilecek ve plastik kasalarda soğuk hava deposunda muhafaza edilerek kış aylarında yurt içi ve yurt dışına ihraç edilecek. Böylece üreticinin ürettiği ürün elde kalmayacak, değer kaybı yaşanmayacak. Yatırım tamamlandığında ilçemize yaklaşık 4 milyon 800 bin TL civarında bir tesis kazandırılacak ve bunun % 50’si yani yaklaşık 2 Milyon 400 Bin TL’si hibe şeklinde kurumumuz tarafından desteklenecek. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizin de katılımıyla Elazığ’ın ve Bölgenin ilk “Kerevit ve Su Ürünleri İşleme Tesisinin sözleşmesini imzalamıştık. Bugün imzalayacağımız sözleşmelerle birlikte yıl sonuna kadar 15 milyon TL’lik bir yatırımı Elazığ’a kazandırmış olacağız ve bunun 7.5 Milyon TL’sini kurumumuz karşılayacak. İncelemekte olduğumuz projelerle birlikte bu rakamın daha da artacağını ümit ediyoruz. İmzalanan bu projelerin, bu yatırımların ilimize, ülkemize, milletimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da yatırımların Baskil ilçesine hayırlı olmasını temenni ederek, özverili çalışmalarından dolayı kurum personeline teşekkür etti.