Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ’IN İLK KEREVİT İŞLEME TESİSİ TKDK DESTEĞİYLE KURULUYOR




İl Koordinatörlüğü’müzün hibe desteğiyle yapılacak olan Elazığ’ın ilk Kerevit ve Su Ürünleri İşleme Tesisinin sözleşmesi, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla imzalandı.

TKDK toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yanı sıra İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, yatırımcı Sait Taşkın ve kurum uzmanlarımız katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç Yılmaz, “Yaklaşık 3.5 Milyon Lira değerindeki bu yatırımın 1 Milyon 750 bin lirasını hibe olarak veriyoruz. Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli göz önüne alındığında bu yatırımın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu tesiste deniz balığı, tatlı su balığı ve kerevit aynı anda işlenecek. Bu tesisin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’deki kerevit işleme tesislerinin sayısı 3’e çıkacak. Bu da Elazığ’ımızı su ürünleri sektöründe önemli bir noktaya ulaştıracak. Ben bu yatırımı hayata geçiren yatırımcı Sait Taşkın’a, imza törenine katılan protokol üyelerimize ve projenin her aşamasında özverili çalışan kurum personelimize teşekkür ediyorum. Şu anda IPARD II Programının 3. Çağrı İlanının içerisindeyiz. Bu süreçte tüm ilçelerimizi gezerek yatırımcılarla birebir görüşüp bilgi aktarımı yaptık. Amacımız katma değerli ürünlerimizin AB standartlarında üretileceği tesisleri Elazığ’ımıza kazandırmak. Bugün imzalarını attığımız bu tesis de bunlardan biri. Ben tekrar bu yatırımın Elazığ’a hayırlı olmasını diliyor, bu tür yatırımların artmasını temenni ediyorum” dedi.
Su ürünleri sektörünün Elazığ'da potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "İlimizde su ürünleri üretimi şu anda alabalık üzerinde yapılıyor. Biz tek ürünün değil de ürünlerin çeşitlenmesini, katma değer ürünlerin üretilmesi ve aynı zamanda ürünlerin işlenerek ilimizde katma değer katılarak iç piyasa veya ihraç edilmesini istiyoruz. Bu yatırım ilimize hem istihdam hem de katma değer sağlayacak bir tesis olacak" dedi.

Su ürünleri ve kerevit işletme tesisinin balıkçılık sektörü için önemli bir yatırım olduğunu aktaran Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ise kerevit ve su ürünleri yatırımının Elazığ için yararlı olacağını söyledi.

Yatırımcı Sait Taşkın ise projenin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yatırımın sözleşmesinin imzaları atıldı.