Elazığ İl Koordinatörlüğü

YILMAZ, KANATLI HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ





Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği tarafından Yeni Yönetmelik hakkında üreticileri bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

Bilgilendirme toplantısına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatör Vekilimiz İbrahim Sertaç YILMAZ’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Abdullah KOÇ, Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birlik Başkanı Tekin GENYÜZ ile sektör temsilcileri katıldı.

Sektör temsilcilerine desteklemelerle ilgili bilgi veren Yılmaz şöyle konuştu: “2012 yılının Şubat ayında faaliyete başlayan İl Koordinatörlüğümüz, 2013 yılında 9. Çağrı dönemi ile proje kabulüne başlamıştır. 2013 ve 2016 yıllarını kapsayan IPARD 1 döneminde toplam 7 Çağrı döneminde 103 broyler tesisinin hayata geçmesine vesile olduk. Bu 103 tesis ile ilimize toplamda 120 milyon TL’lik yatırım kazandırdık ve bunun 70 milyon TL’sini hibe olarak karşıladık. 2016 ve 2020 yıllarını kapsayan IPARD 2 döneminin 1.çağrısında ise 17 proje ile daha sözleşme imzaladık. Yatırıma başlayan bu 17 proje ile ilimize 23 milyon TL’lik yatırım daha kazandırmış olacağız ve bunun yaklaşık 15 milyon TL’sini yine hibe olarak karşılayacağız. 2012 yılında yaptığımız sektör analizine göre ilimizde bulunan canlı hayvan sayısı yaklaşık 2,5 milyon iken bugün verdiğimiz destekle bu sayı 6 milyonu geçmiş durumdadır. Entegre tesis, Tarım İl Müdürlüğü, Birlik Başkanımız Tekin Genyüz ve üreticilerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilimizde halen kontrollü bir şekilde kapasite ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda Kurum Merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde 3. Çağrı dönemiyle broyler sektörünün desteklenmesine devam edilecektir. Bu yıl içerisinde çıkacağımız çağrı ilanında yeni işletmelere ve mevcut işletmelere desteğimiz devam edecek. Niyetimiz öncelikle değerli üreticilerimizin sıkıntılarını en aza indirmeye vesile olmak. Bu kapsamda her türlü öneriye, görüşe kurum olarak açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bilindiği gibi 5 yıllık izleme döneminde uzmanlarımız tarafından projenin durumu kontrol ediliyor. Aynı zamanda üreticinin sorunlarını daha yakından takip etmek adına kimin ne kadar banka kredisi kullandığı, ne gibi problemler yaşadığı vs. gibi sıkıntılar da zaman zaman yaptığımız anketlerle takip ediliyor. Önümüzdeki dönemlerde bu tür çalışmalara ağırlık verilerek, problemlerin çözümü adına ortak çalışmayı planlamaktayız. Bu vesile ile bir kez daha birlik olmanızı tebrik ediyor, gayretlerinden dolayı Başkanımız Tekin Genyüz’e ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum”

Toplantı, yatırımcıların sorun ve taleplerini iletmelerinin ardından sona erdi.