Elazığ İl Koordinatörlüğü

“TKDK’DAN ELAZIĞ TİCARET BORSASI’NA ZİYARET”


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ı makamında ziyaret etti.
               
              Gerçekleştirilen ziyarette IPARD II programı hakkında genel bilgiler veren Yılmaz, “IPARD programının uygulanmaya başlanılmasıyla beraber tarım sektöründe gelişmişlik düzeyinde fark edilir bir artış olduğunu ve tarımsal nüfusun refah seviyesinde de yükselme sağlandığını ifade etti. Kurumumuzun destekleriyle üretime geçen işletmeler üzerinden AB kırsal kalkınma desteklerini tüm vatandaşlarımızla buluşturup, Elazığ’ın ekonomisine ve istihdamına olumlu katkılar sağlanmasına vesile olduk. Ülkemiz ve İlimiz için büyük önem arz eden bu fonlardan azami derecede faydalanmamızda büyük emeği olan cesaretli yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. IPARD  II programının 1. Çağrısında üçüncü sıradan ilk sıraya çıkarak yatırım sonunda ödeyeceğimiz 60 milyon TL’lik destekle, 42 il arasında en fazla hibe dağıtmış il olacağız. Elazığ’ın ekonomisine ivme kazandıracak olan bu çalışmalarımıza daha çok güç katma noktasında IPARD II programının 2. Çağrısında da en üst düzeyde hayırlı projelerin sunulmasını bekliyorum.” diye konuştu.

             Elazığ’da TKDK’ nın yapmış olduğu çalışmaları başarılı bulduğunu ve bu başarıların devamı için Elazığ Borsası olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Borsa Başkanı Dumandağ “Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. TKDK destekleri sizlerin özverili çalışmalarınız neticesinde Elazığ’a iyi yatırımlar kazandırdı. Bu yatırımların devam edeceğini umuyorum. 2. Çağrı kapsamında ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması’ tedbirinde de umarım Elazığ’a çok başarılı işletmeler kazandırılır” dedi.