Elazığ İl Koordinatörlüğü

ELAZIĞ KANATLI HAYVAN ETİ ÜRETİCİLER BİRLİĞİ TOPLANTISI TKDK’NI EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ


Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Genel Kurul toplantısı TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.
Toplantıya TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Genel Başkanı Hasan Ünalan, Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tekin Genyüz  ve birlik üyeleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda İl Koordinatörü Yıldız şu açıklamalarda bulundu:” Elazığ, yatırım yapmak isteyenler için önemli fırsatların bir arada bulunduğu bir şehirdir. Biz, TKDK olarak sizleri kurumumuzun desteklediği farklı sektörlerde de yatırım amaçlı proje sunmaya davet ediyoruz. Elazığ’da yaşayan herkesi proje sahibi yapamayabiliriz ama istihdama ve ekonomiye güç katarak, dolaylı yoldan herkesimin TKDK rüzgarından faydalanmasına katkı sunabiliriz. “Türkiye’nin yeni Kırsal Kalkınma Hamlesi” sloganıyla çıktığımız bu yolda;sadece broiler eti üretiminde 103 projeye 70 Milyon TL hibe desteğinde bulunmuş olup, bu projelerimiz faaliyetlerini devam ettirmektedir. IPARD II 1.Çağrıda kanatlı sektöründe sözleşme imzalanacak proje sayısı 18 adet olup yatırım sonucunda ödenecek hibe tutarı 21 milyon TL’dir. Finansal anlaşma imzalandıktan sonra bu projelerimizle sözleşme imzalanacaktır.Bu yatırımların gerçekleşmesinde emeği olan bir çok kurumumuz var. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, projenin hazırlanmasından yatırımın faaliyete geçmesine kadar, buna olur veren tüm kurum amirlerine ve çalışanlarına TKDK Elazığ İl Koordinatörü olarak hem kendi adıma, hem yatırımcılarımız adına teşekkür ediyorum. Ben, tüm çalışma arkadaşlarımla beraber proje sunmak isteyen herkesi heyecanla kuruma davet ediyorum. Genç ve çalışmayı seven bir ekibimiz var. Bu pozitif gücümüzün farkındayız ve bu gücümüzü doğru bir şekilde kullanarak siz değerli yatırmcılarla beraber hizmetimize devam edeceğiz. Bu gün burada bir araya gelmemize vesile olan Elazığ kanatlı hayvan yetiştiricileri birliğinin düzenlemiş olduğu genel kurul toplantısının, başta birlik üyelerine olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Programın sonunda Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği tarafından İl Koordinatörü Yıldız’a destek ve çalışmalarından dolayı plaket verildi.