Elazığ İl Koordinatörlüğü

YILDIZ: “ELAZIĞ 1 MİLYAR 45 MİLYON AVROLUK KAYNAKTAN EN ÜST SEVİYEDE FAYDALANACAK”


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, yıl içerisinde yatırımcılara 43 milyon lira ödeme yaptıklarının altını çizerek, 2017 yılında bu rakamı daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. Yıldız ayrıca Elazığ’ın, IPARD II döneminde kullanılacak 1 Milyar 45 Milyon avroluk bütçeden en üst seviyede yararlanabilmesi için azim ve heyecanla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü’nde 2016 yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.
İl Koordinatörlüğü’nde görevli birim müdürleri ve personelin katıldığı toplantıda yerel ve ulusal medyanın çok sayıda temsilcisi de yer aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, kurumla ilgili bilgiler vererek yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlattı.
IPARD 1 Programının 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle sona erdiğini aktaran Yıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı DeseAvrupa Birliği'nin aday ülkelere yönelik "Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)"  5. Bileşen kapsamında ülkemizde uygulanmaya başlanan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD),  Elazığ İl Koordinatörlüğü’nde sürdürülebilir ve üretime dayalı kalkınma anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kırsal Kalkınma programının ilk uygulama dönemi olan IPARD-1 programının 31.12.2016 tarihi itibariyle bütçe kapanışı tamamlanmıştır. IPARD-1 programı kapsamında 2016 yılında yaklaşık 43 Milyon TL ödeme yapılmıştır.
IPARD-1 programı boyunca çıktığımız toplam 7 çağrı boyunca ödemiş olduğumuz hibe tutarı ise toplam 194 milyon TL’dir. TKDK olarak desteklediğimiz projelerin öncelikle ülkemize daha sonra da Elazığ ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreç boyunca yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’na, Kurum başkanımıza ve yöneticilerine, tüm kamu kurum müdürlerine, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine, çalışmalarımızı takip eden basın kuruluşlarına ve yoğun mesai yapan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu yatırımlarla, ekonomiye ve istihdama sunmuş olduğumuz katkının daha da artması için yeni programımız devam edecektir. İkinci uygulama dönemi olan ve 2020 yılına kadar sürecek IPARD II 27 Ocak 2015’te AB komisyonu tarafından onaylanıp bu program ile birlikte Tarım ve Gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonuna ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi alanlarında daha yüksek oranlarda destekler sağlayacağız. Bu dönemde de kadının üretim sektöründe ki yerini alması ve güçlenmesi için programımızda da pozitif destek olmaya devam edeceğiz.  IPARD II yatırım döneminde 1 milyar 45 milyon avroluk kaynağı vatandaşımızın, yatırımcılarımızın kullanımına sunacağız. Elazığ’ımızın bu bütçeden en üst seviyede faydalanabilmesi için Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak azim ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar projelerimizin Elazığ’a, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, siz değerli basın mensuplarımıza da katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum”
Toplantının son bölümünde İl Koordinatörü Yıldız tarafından kurum personeline başarılı çalışmalarından dolayı hediye verildi.