Elazığ İl Koordinatörlüğü

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ’i Makamında Ziyaret Etti.


Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR; TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğüne atanan Ülkü ALTUNDİŞ’ e hayırlı olsun  dileklerini  iletip başarılar diledi. Hacı AKPINAR IPARD II Programı hakkında bilgi alırken, özellikle  yararlanıcılarının kamu tüzel kişilikleri olduğu Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları başlığı ile yakından ilgilendi.
  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ; Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR’ a ziyaret ve iyi niyetli temennileri için teşekkür etti. TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ, IPARD II programı ile hibe oranlarının  daha da artığını ve destek verilen sektörlerin sayısının  arttığından belirtip program hakkında genel bir bilgi verdi. Ülkü ALTUNDİŞ ; Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları başlığının şuan itibariyle aktif olarak proje alımına açık olmadığını ama kısa süre içinde akredite olacağını umduğu söyledi. Altundiş, bu başlığın amacının yerel yönetimlerin temel altyapı ile ilgili enerji tüketimi konusunda oluşan işletme maliyetlerini düşürmek, toplam elektrik üretiminde çevre dostu enerjinin payını artırmak ve iklim değişikliğinin önlenmesi konusundaki çabalara katkıda bulunmak ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda kamu farkındalığını artırmak olduğunda bahsedip nihai faydalanıcılarının; Köy İdareleri ,Belde Belediyeleri .İlçe Belediyeleri,İl Belediyeleri , 5355 Sayılı Kanun kapsamındaki Yerel Yönetim Birlikleri (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Katı Atık Yönetim Birlikleri, Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri vb.), İl Özel İdareleri ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetimleri (4562 sayılı Kanunun 26/A nolu maddesine göre kurulanlar) olduğunu ifade etti.
 
TKDK Elazığ İl Koordinatörü Ülkü ALTUNDİŞ; Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları  Kamu desteğinin % 100 olduğunu ve yatırım başına maksimum uygun harcama tutarı 1.2 milyon Avro ile sınırlı olduğunu belirterek bu başlık aktif hale geldiğinde ilgili tüm kamu tüzel kişiliklerini proje sunmaya davet etti.