Elazığ İl Koordinatörlüğü

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü IPARD II 1. Başvuru Çağrı İlanında Proje Kabullerini Tamamladı


           Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğüne IPARD II 1. Başvuru Çağrı İlanında Toplamda 605,76 milyon lira yatırım tutarı ve  328,23 milyon hibe tutarlı 319 adet proje başvurusu yapıldı. Bu sonuçlarla Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak Türkiye genelinde IPARD Programının uygulandığı 42 İl arasında  hem yatırım bedelinde hem de ödenecek hibe tutarında rekor kırarak birinci sırada yer aldı.
TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan, yaptığı açıklamada  18 Aralık 2015  tarihinde çağrısına çıkılan IPARD II 1. Başvuru Çağrı dönemi 27 Nisan itibariyle Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlığındaki projelerin kabulüyle tamamlanmış oldu. Karahan; Elazığ İl Koordinatörlüğüne Süt Hayvancılığından (Büyükbaş ve Küçükbaş) 34 adet, Kırmızı Et Hayvancılığından(Büyükbaş ve Küçükbaş ) 58 adet, Kanatlı Etinden(Broyler, Kaz, Hindi) 146 adet, Yumurta Tavukçuluğundan 1 adet , Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesinden 3 adet, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesinden 1 adet, Su Ürünlerinin İşlenmesinden 1 adet, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Soğuk Hava Deposu sektöründen 3 adet, Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesinden 9 adet, Arıcılıktan 7 adet, Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmelerinden 20 adet, Kırsal turizmden 13 adet, Su ürünleri yetiştiriciliğinden 6 adet ve son olarak Yenilenebilir enerji yatırımlarından 20 adet proje başvurusunda bulunulduğunu belirtti.  
           
             Bu sonuçlarla Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak Türkiye genelinde IPARD Programının uygulandığı 42 İl arasında  hem yatırım bedelinde hem de ödenecek hibe tutarında rekor kırarak birinci sırada yer aldı.. TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan; Üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve yatırımcılar IPARD II 1. Başvuru Çağrı  döneminde kurumumuza yoğun bir ilgi gösterdi." dedi. Turan Karahan; İl koordinatörlüğümüze toplamda 319 adet başvuru olduğunu ve başvuruların tek bir sektör de toplanmayıp destek verilen hemen hemen tüm sektörlerden hatırı sayılır sayıda proje başvurusunun olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Makine parkları sektörü hariç tüm başlıklardan önemli miktarda proje almamız Türkiye genelinde IPARD Programının uygulandığı 42 İl arasında Elazığ’ımızı ön plana çıkarmaktadır. Farklı sektörlere olan bu ilgilin il ekonomisine canlılık kazandıracağı ve örnek teşkil  etmesi açısından önemli olduğunu belirtmek isterim.  IPARD II 1. Başvuru Çağrı  döneminde alınan bu projelerin incelemeleri İl koordinatörlüğü ve merkez teşkilatı tarafından yapılacak ve  kontroller neticesinde kabul gören projelerle sözleşme imzalanacağı belirtildi.    TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan; Bu yatırımların başta proje sahiplerine ilimize ve ülke ekonomimize hayır ve bereket getirmesi dileğinde bulundu.