Elazığ İl Koordinatörlüğü

Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan ÇALBAY TKDK ELAZIĞ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ Ziyaret Etti.


           Bingöl TSO  Yönetim Kurulu başkanı Erkan ÇALBAY , Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya POLAT ve beraberindeki heyet  TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan KARAHAN’ı makamında ziyaret etti.
Elazığ İl Koordinatörü  Turan Karahan ;   64. Hükümet'in Eylem Planı'nda da yer alan TKDK’nın teşkilatlanmasını Türkiye’deki bütün  illerde tamamlaması ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği belirtti. Söz konusu çalışmalar kapsamında TKDK'nın mevcut 42 il koordinatörlüğüne yeni illerde koordinatörlük kurulması ile ilgili görev verildi. Bu çerçevede Elazığ İl Koordinatörlüğü Bingöl ilindeki koordinatörlüğün kurulması ile ilgili çalışmalardan sorumlu olduğunu belirtti.
              Elazığ İl Koordinatörü Turan KARAHAN;  süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, kırmızı ve kanatlı eti üreten işletmeler, yumurta tavukçuluğu, kesimhane, parçalama, işleme tesisleri, mandıra, süt toplama merkezleri, kırsal alanlarda kurulacak otel, restaurant, lokanta, yüzme havuzları, aquaparkların desteklenmesi, arıcılık, tıbbi aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği, kültür balıkçılığı (Alabalık vb.), enerji yatırımları gibi alanlarda kurumun desteklerinin olduğunu belirtti. Bu alanlarda yapılacak yatırımlara %50 den %70’e kadar hibe olarak destek verildiğini söz konusu hibelerin yakın zamanda Bingöl ilinde de hayata geçeceğini belirtti. Söz konusu ziyarette is dünyasının hibe programın  geniş kitleye ulaşıp  ilin  ekonomik ve sosyal hayatına katma değer sağlaması  açısından üzerine düşen görevler  hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Hibe programının Elazığ’da yakaladığı başarının Bingöl ilinde de yakalanması amacıyla tecrübe aktarımı ve istişare yapıldı. Bingöl Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan ÇALBAY; hibe programına Bingöl ilinin de dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtip  Elazığ İl Koordinatörü Turan KARAHAN’nın  bahsettiği yatırım alanlarından azami derecede faydalanmak için  iş dünyasına düşen görevler kısmında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Konu ile ilgili eğitimler seminerler düzenleyeceklerini belirtti.